Producten van Big Green Egg

Big Green Egg geschiedenis
De Big Green Egg zoals we die nu kennen heeft een lange geschiedenis. Voor het idee achter de Big Green Egg moeten we ruim 3.000 jaar terug in de tijd. Toen werd er in Oost-Azië namelijk al gekookt op hout gestookte kleiovens. Deze werd meegenomen door Japanners. Veel gelegerde Amerikanen proefde in Japan hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die op deze “kamado” werden gemaakt en namen deze “kamado” mee terug naar huis als souvenir.
In 1974 opende Big Green Egg een bedrijf in het Amerikaanse Atlanta, Georgia. Ed Fisher de oprichter van Big Green Egg maakte het toen voor de hele Amerikaanse bevolking mogelijk om een “kamado” aan te schaffen.
De huidige generatie Big Green Egg’s zijn een combinatie van oude wijsheid en innovatieve technologie.
Big Green Egg Kwaliteit
De Big Green Egg is gemaakt van keramiek. Deze is mede ontwikkeld door NASA en het productieproces vindt plaats in Noord- Amerika. De Big Green Egg moet aan Strenge kwaliteitsnormen voldoen. Daar door is de Big Green Egg van zeer hoge kwaliteit. De Big Green Egg is gemaakt met extreem isolerende eigenschappen en kan daardoor erg hoge temperaturen weerstaan. Door de luchtstroom in de Big Green Egg worden ingrediënten en gerechten extra mals.
Naast grillen, bakken, wokken, stomen en roken is de Big Green Egg ook gemaakt om grotere stukken vlees langzaam te laten garen.
De Big Green Egg is erg duurzaam en zuinig in gebruik. Dit komt door dat alle warmte in de Big Green Egg blijft. Hierdoor gaat het houtskool langer mee en krijgt u minder as. Het is dat ambitie bij Big Green Egg dat alle producten worden gemaakt van duurzaam materiaal.
Bij Big Green Egg staan ze 100 procent achter hun product en bieden daarom ook een beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de EGG.