• Deze webshop is tijdelijk gesloten. Bestellingen kunnen in de winkel gedaan worden. Op woensdag 1 september is de winkel gesloten om de collectie aan te vullen. In de maand September is de winkel van dinsdag tot zaterdag geopend, iedere maandag is...

Producten van Petromax

Petromax
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Petromax Rvs Scrub Matje Petromax Rvs Scrub Matje
De Chain Mail Cleaner maakt het schoonmaken van jouw pannen na gebruik geen vervelend klusje meer! Dit matje van roestvrijstalen ringen is uitermate geschikt om alle aangekoekte etensresten en overtollige olie uit je pan te verwijderen....
€ 9,74 € 12,99

Petromax

Petromax is een Duits bedrijf die actief is in de barbecue branche. Koken en grillen op open vuur zoals mensen het al duizenden jaren doen - de originele manier van koken! Of het nu op een kampvuur, sintels of houtskool is: met de hoogwaardige producten van Petromax voor buiten koken, zal het bereiden van eten in de open lucht een culinaire ervaring worden. Van grills en kookplekken tot Nederlandse ovens en vuurpannen, samen met diverse accessoires, biedt Petromax alles wat nodig is om buiten te koken.

Het mooie is: Petromax heeft de apparatuur ontworpen speciaal voor uw buitenkeuken, zodat u veel producten perfect kunt combineren en dus meer kookmogelijkheden heeft.

Petromax het verhaal

Het begon allemaal in de woestijn. Het fijne zand van de woestijn kietelde de neus van beide jonge mannen uit Duitsland. Op weg van Hannover naar Zuid- Afrika hebben ze een grote honger naar avontuur en een oneindige voorraad blikjes in hun bagage.

Hun voertuig (een zware Magirus-Deuts-truck) uit bouwjaar 1963 blijft steken in het hete zand van de woestijn.

Een paar dagen later, bereiken ze een klein dorpje in Niger. Het lijkt alsof daar elektriciteit zou zijn, want hutten en straten zijn fel verlicht. Ze gaan in gesprek met de bewoners. Het bleek dat het geen elektriciteit was die ervoor zorgde dat de lampen branden. Het was een petroleumlamp. Met slechts 21 jaar oud had Jonas niet kunnen vermoeden dat dit wonder van technologie hem lang zou bijblijven.

De Petromax lamp is in 1910 gemaakt door Max Graetz, die het merk ook noemde, op basis van een al bekende spirit lamp. In die tijd beschikten de meeste huishoudens nog niet over elektriciteit, dus het was een grote vooruitgang om een zo helder licht voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te maken. Graetz verzekerde de rechten op de naam \"Petromax\", afgeleid van \"Petroleum Maxe\", en zo noemden zijn vrienden en familieleden hem liefkozend. Uiteindelijk werd de lamp, in verschillende modellen, een wereldwijde bestseller.

Jonas besloot ook om de essentiƫle kenmerken van de lamp niet te veranderen - het principe van de lamp, de lange traditie en het succes na meer dan 100 jaar merkgeschiedenis spreken voor zich. Na een tijdje begon Jonas het productportfolio uit te breiden met outdoor-, bushcraft-, survival- en kampeerproducten. Gietijzeren kookgerei in verschillende modellen, barbecues en kookruimtes of zelfs accessoires zijn absolute bestsellers geworden en zijn bekend, en niet alleen bij buitenliefhebbers.

Heeft u misschien een vraag?

[email protected] 0523 270 680
Heeft u misschien <strong>een vraag?</strong>
Laatst bekeken